Фірмовий інтернет-магазин ТМ NIVONA
Київ, просп. Оболонський, 21-Б (ТРЦ 'Дрімтаун')
Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 9:00 до 18:00

Міфи про каву

Категорії

Напевно, свої чутки та легенди ходять навколо абсолютно будь-якої теми. Проте вони здебільшого не підтверджуються ні наукою, ні життям. З роками кава теж обросла величезною масою міфів, і сьогодні ми б хотіли розвінчати найпопулярніші з них.

Кава викликає залежність

Всупереч поширеній думці, фахівці заявляють, що кофеїн не належить до речовин, що викликають залежність. Дійсно, згодом дія кофеїну на центральну нервову систему слабшає, і тому для досягнення того ж таки ефекту нам доводиться пити все більше кави. Однак це не можна порівняти з алкогольною чи наркотичною залежністю, яка б'є по здоров'ю, гаманцю та стосункам із оточуючими. Те саме стосується і ефекту відмови від кофеїну: він набагато слабший. Максимум, що на вас чекає при кофеїновій «ломці», це головний біль, порушення концентрації та загальна дратівливість протягом кількох днів.

Кава призводить до хвороб

Згідно з останніми дослідженнями, одна чашка кави на день не призводить до жодних негативних наслідків. Захворювання серцево-судинної системи та підвищений рівень холестерину не пов'язані з помірним вживанням кави. Навпаки, наукові дані кажуть, що любителі кави хворіють рідше. Ці дослідження були проведені організацією охорони здоров'я Kaiser Permanente.

Краща кава – італійська

На жаль, це неможливо чисто фізично, тому що в Італії кава не росте. Вираз «італійська кава» відноситься до комбінації різних видів обсмажених зерен. Справді, Італія славиться своїми обжарювачами кави, але зерна походять з інших країн. Втім, це не заважає кавоманам по всьому світу називати продукцію брендів Lavazza та Bialetti саме італійською кавою.

Кава рятує від похмілля

Кава не тільки не допомагає стати на ноги після бурхливої вечірки, але й може погіршити ваш стан. Справа в тому, що він викликає зневоднення організму і вимиває з нього магній та інші мінерали, необхідні для відновлення організму.

Зерна темної обсмажування містять більше кофеїну, ніж світлі зерна

Ступінь обсмажування кави ніяк не впливає на вміст у ньому кофеїну. Чим темніше зерна, тим міцніше і насиченіше з них вийде кава, але кофеїну від цього в ньому не додасться.

Розчинна кава шкідлива

Розчинна кава – це просто оброблений гарячою водою та висушений кавовий екстракт без будь-яких добавок. Тому немає жодних причин, з яких така кава шкідливіша за звичайну.

Як бачите, навколо кави циркулює чимало міфів. Але перед тим, як прийняти чутки на віру і почати їх розповсюджувати, ніколи не завадить перевірити їхню наукову обґрунтованість. Сподіваємося, нам вдалося повністю розвіяти ваші сумніви щодо кави та розвінчати деякі пов'язані з ним міфи.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*