Фірмовий інтернет-магазин ТМ NIVONA
Київ, просп. Оболонський, 21-Б (ТРЦ 'Дрімтаун')
Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 9:00 до 18:00

Як зберігати каву?

Категорії
Зміст
  1. Що шкідливо для кави.
  2. Кава в будинку

Те, як кава зберігається, істотно впливає на її смак та аромат надалі. Існує безліч теорій про правильне зберігання улюблених багатьма зерен. Однак результат їх застосування часто буває зворотним, і кава втрачає свій характер. Якщо вам цікаво, як правильно захистити свій улюблений сорт кави від втрати властивостей, NIVONA Вам допоможе у всьому розібратися.

Що шкідливо для кави.

Головне для збереження властивого вашому коханому кавового напою аромату - це якомога довше зберігати зерна у свіжому вигляді. Не найкращим чином впливає як на каву в зернах, так і на мелену каву, доступ до неї повітря, що сприяє вивітрюванню. Повітря швидко позбавляє зерно насиченого аромату. Він також впливає на смак, який згодом стає менш концентрованим.

До факторів, які слід усунути, відносяться також волога. надто агресивне, неприродне освітлення та перепади температур. Зерна небажано зберігати як за дуже високих, і при дуже низьких температурах. Сусідство з гарячою плитою або радіатором – погана ідея, якщо вам потрібен ідеальний смак. Варто також відмовитись від зберігання кави в холодильнику. Ця ідея погана через те, що кава, навіть у закритій тарі, може ввібрати запахи інших продуктів, що зберігаються в холодильнику. Навіть у разі щільно закритого, герметичного упаковки, низька температура вбиває цінність зерен і в кінцевому підсумку позбавляє їх аромату.

Кава в будинку

Тип тари, в яку пересипається кава після покупки, теж має значення. Скляні банки переважно виконують естетичну функцію, але той факт, що вони прозорі, на жаль, погано впливають на зерна. Кава віддає перевагу тіні, а сонячне світло їм шкідливе. Альтернативою може стати упаковка металева, яка, на жаль, може змінити смак кави, або керамічна, яка є найкращим варіантом з даного списку.

Упаковка, в якій кава продається, виготовляється із спеціально пристосованих для цього матеріалів, тому подумайте, чи варто взагалі пересипати. Герметичні пачки з обгорткою і затискачем достатньо захищають каву від впливу зовнішніх факторів. вивітритися. Зерна слід подрібнювати при необхідності і безпосередньо перед вживанням.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*