Фірмовий інтернет-магазин ТМ NIVONA
Київ, просп. Оболонський, 21-Б (ТРЦ 'Дрімтаун')
Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 9:00 до 18:00

Як доглядати кавомашини Nivona? Поради для кавоманів

Категорії

Бренд Nivona пропонує споживачеві широкий асортимент сучасних та багатофункціональних кофемашин. Вони відрізняються високою якістю та ставкою на інновації. Багато в чому термін експлуатації залежить від того, наскільки правильно здійснюється догляд за побутовим приладом. Якщо робити все правильно (а це зовсім не складно), можна довгі роки насолоджуватися бездоганним смаком улюбленого напою. випускаються з обслуговуваним та необслуговуваним заварювальним блоком. Перший варіант зручніший у плані сервісу. Блок слід періодично діставати та ретельно промивати під проточною водою. Зверніть увагу на прочищення за допомогою пензлика або невеликої щіточки.

Корисна порада: достатньо завести собі правило – обслуговувати машину при кожному вийманні контейнера з вже відпрацьованою кавою.

Якщо блок необслуговуваний, то час від часу, потрібно також очищати його від накипу та залишків кави.

Почисти мене, будь ласка

У багатьох моделях є вбудована система очищення. Це дуже спрощує життя користувача, але не виключає необхідності доглядати вірного помічника. Прилад сам інформує власника про те, що їй потрібно чищення чи інші маніпуляції. Період відрізняється для різних агрегатів. Зазвичай він вимірюється кількістю зварених чашок (200-300). Деякі машини зовсім відключають можливість зварити каву, доки не будуть проведені необхідні заходи. Це дозволяє збільшити термін використання без поломок та інших неприємних сюрпризів.

Корисна порада: навіть якщо кавомашина Nivona не була заблокована, не варто відкладати в довгий ящик сервіс. Це дуже часто призводить до серйозних поломок та додаткових витрат на відновлення.

У системі неминуче накопичуються відкладення кави з накипом. Вони перешкоджають вільному проходу води, що позначається на смаку приготовленого напою. «Зашлакована» система виглядає дуже неприємно. Напевно, ні в кого немає бажання пити каву, яка пройшла довгий шлях через весь цей бруд.

Як промити кавомашину?

Принцип промивання досить простий. З ним подолає будь-який користувач без спеціальних навичок. Для цього засіб для очищення (рекомендуємо брати спеціалізовані) розбавляється (згідно з інструкцією) і пропускається через систему. Корисна порада: Після цього потрібно промити систему за допомогою великої (!) кількості чистої води.

Якість води – важливий момент!

Накип є головним ворогом будь-якої кавомашини. Рекомендуємо звертати увагу на якість води, що використовується. Це вплине на два факти:

  1. Тривалість використання пристрою.
  2. Частота обслуговування.

Для приготування напою беріть тільки чисту питну воду. Для цього не підійде артезіанська чи мінералізована вода. Її попередньо доведеться фільтрувати, як і водопровідну.

У багатьох машинах марки Нівона є вбудовані фільтри для води. «Родзинка» в тому, що їх теж треба змінювати в обов'язковому порядку (не рідше, ніж раз на 3 місяці – більш докладний інструктаж виробник дає в описі до кожного товару). Якщо ви регулярно варите каву, а жорсткість води висока, то краще робити це навіть частіше, ніж рекомендовано.

Капучинатор: як його доглядати?

Капучинатор здатний зробити життя багатьох людей кращим, оскільки він підігріває і збиває молоко. За цією частиною машину слід стежити з особливою ретельністю, оскільки молоко є продуктом, що швидко псується:

  • Після кожного використання промивайте систему.
  • Навіть, якщо є внутрішня система промивання, краще регулярно робити це вручну.
  • Якщо молоко все-таки засохло всередині системи, то для очищення використовуйте спеціальні засоби.

Як резюме, відзначимо, що доглядом за кавомашиною, навіть такої марки, як Nivona, де у пріоритеті якість виготовлення, не можна нехтувати. Це гарантує, що з кожним днем ви зможете насолоджуватися смачною кавою, забувши про проблеми з технікою.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*