Фірмовий інтернет-магазин ТМ NIVONA
Київ, просп. Оболонський, 21-Б (ТРЦ 'Дрімтаун')
Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 9:00 до 18:00

Вплив води на смак кави

Категорії

Ароматна кава – улюблений напій багатьох мешканців планети, що вживається щодня. Як відомо, вона складається всього з двох інгредієнтів: безпосередньо сама кава та вода. І якщо до вибору першого компонента більшість кавоманів підходить дуже серйозно, то другий звертають увагу одиниці. І це неприпустима помилка, тому що саме від якості та складу води безпосередньо залежить смак і аромат.

Так, одна вода розкриє властивості кави повністю, а друга дасть бляклу і нічим не приваблює напій. Саме завдяки воді можна зробити напій більш солодким, посилити його унікальну кислинку.

Що потрібно знати? це 98% води, а якщо напій готуватися в машині, то води в ньому 90%. Саме тому смак безпосередньо залежить саме від якості самої води. Мінералізація – це основний показник, який має бути досить низьким, щоб наявність солей не позначилося на смакових та ароматичних властивостях кави. Якщо вода буде дуже жорстка, солі в її складі перейдуть у сам напій, що дасть зайву гіркоту. Але, потрібно відразу сказати, що використання дистильованої води також не дасть ідеального результату, тому що смак не буде таким багатим. При низькій кислотності з'являється гіркота, а при її підвищеному рівні смак буде в'яжучим. Якщо у воді багато хлоридів, з'являється кислуватий смак. Звичайно, багатьом саме це і подобається, але наявність хлору негативно відбивається на деталях кавомашини і завдає шкоди нашому організму.

Як вибрати воду для приготування кави?

Дуже часто для кави вода набирається просто з крана, особливо в міських Щоб напій був дійсно смачним, відчувався його дивовижний аромат, при виборі води потрібно дотримуватися таких рекомендацій: орієнтуватися виключно на свій смак, який найкраще підкаже, яку воду вибрати, щоб розкрити всі властивості улюбленого напою.

  • Використовувати тільки чисту та свіжу воду, яка не містить сторонніх домішок.
  • Наявність вираженого запаху вказує вміст у воді сульфатів, хлору, фенольних сполук, бактерій та мікроорганізмів, тому для ідеальної кави вона не підходить.
  • У тих випадках, коли немає інших варіантів, водопровідну воду слід пропустити через якісний фільтр, що дозволить усунути хлор, іржу, шкідливі домішки.
  • Не використовувати жорстку воду, яка посилює гіркоту кави, а наявність домішок залишає наліт на посуді.
  • Вода повинна бути нейтральною, оптимально, щоб рівень рН був 7.
  • Дистильована вода не містить солей, тому смакові якості кави не будуть розкриті повністю.
  • Кільцева або отримана з власної свердловини вода дуже часто буває жорсткою, в ній міститься велика кількість солей, тому, якщо точно не відомий склад, краще не використовувати її для кави або пропускати через фільтр. Таким чином, ідеальна вода для приготування кави повинна бути м'якою, чистою, холодною, не містити запаху та домішок, насиченої киснем. Такий інгредієнт ароматного напою можна придбати в магазині, звірившись із оптимальними показниками складу (мінералізація 150 мг/л.), або використовувати спеціальний фільтр.

Другий варіант кращий, тому що дозволяє отримати воду будь-коли. З цим завданням впораються фільтри для води Nivona, якісно очищаючи воду від різних домішок, що дозволяє отримати ідеальний кавовий напій, що має чудовий смак і аромат.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*